Je hebt online een vacature gezien van een baan die jou écht heel erg leuk lijkt. Het sluit aan bij je opleiding, het bedrijf spreekt je aan en ook over het salaris ben je wel te spreken. Je wil zo snel mogelijk gaan solliciteren, want dit is jouw droombaan. Er is enkel één probleem: je hebt net niet genoeg relevante werkervaring. Je hebt wel een stage gelopen en een jaar bij een soortgelijk bedrijf gewerkt, maar dat is niet genoeg. Voor deze baan moet je minimaal twee jaar ervaring hebben. Jammer, die baan is niet voor jou. Tenzij je natuurlijk gewoon een paar maanden extra werken bij je vorige baan er aan vast plakt op je CV, dat merkt toch niemand? Dit lijkt een simpele oplossing, maar het is echt niet aan te raden om dit te doen. Veel bedrijven doen namelijk aan pre employment screening, en als je nieuwe werkgever er achter komt dat je je hele CV bij elkaar hebt verzonnen, kan je je nieuwe baan wel vergeten.

Het lijkt er op dat 70% van de CV’s niet helemaal waar zijn. Mensen bedenken, zoals jij van plan was, wat extra werkervaring er bij of maken hun functie wat mooier dan het eigenlijk was. Het komt zelfs voor dat mensen hele opleidingen en diploma’s verzinnen. Voor een werkgever is dit natuurlijk vreselijk onhandig, en kan het aannemen van iemand die helemaal niet de juiste ervaring of diploma’s heeft zorgen voor grote problemen. Daarom kiezen veel werkgevers er voor om een nieuwe werknemer te screenen. Bij een pre employment check wordt er onder andere gekeken naar je ID bewijs, je diploma’s en/of je laatst genoten opleiding, je werkervaring en je kredietwaardigheid. Met kredietwaardigheid worden dingen bedoeld zoals je betaalgedrag of zelfs een persoonlijk faillissement. Dit alles wordt bekeken om te meten of jij een risico bent voor de organisatie waarvoor jij gaat werken. Een andere manier om te kijken of jij een risico zou vormen is met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Als jouw toekomstige werknemer screeningen doet bij nieuwe werknemers, wordt je dus op al deze vlakken, en nog veel meer andere dingen, gecontroleerd. Daarom is het altijd het beste idee om zo eerlijk mogelijk te zijn op je CV.